קבוצת חוקרים מאוניברסיטת "אילינוי" בחנה את הקשר בין תדירות הארוחות המשפחתיות לבין הבריאות התזונתית של ילדים ובני-נוער.
עוד בעניין דומה
מדובר במחקר מטה-אנליזה, שכלל 17 מחקרים, ונאספו בו נתונים על 182,836 ילדים ובני-נוער. החוקרים הצליבו נתונים שנגעו להשמנה, השמנת-יתר, צריכת מזון, הרגלי אכילה והפרעות אכילה ביחד עם נתוני תדירות הארוחות המשפחתיות שנאכלו.
החוקרים מצאו, כי ילדים ובני-נוער שאכלו ארוחות משפחתיות לפחות 3 פעמים בשבוע היו בעלי הסתברות נמוכה ב-12% לסבול מהשמנה או מהשמנת-יתר, נמוכה ב-20% לאכול מזונות לא בריאים, נמוכה ב-35% להפרעות אכילה וגבוהה ב-24% לאכול מזונות בריאים, בהשוואה לילדים ובני-נוער שאכלו פחות מ-3 ארוחות משפחתיות בשבוע.
ערכה: ד"ר דורית שנון
מקור: