13.12.2023, 17:37 תזונה דלת-שומן עשויה להקל על עייפות בטרשת נפוצה מחקרים חולי טרשת נפוצה אשר צרכו תזונה דלת-שומן למשך 12 שבועות חוו שיפור בעייפות בהשוואה לקבוצת הביקורת אשר המשיכו בתזונתם הרגילה Multiple Sclerosis Journal
11.07.2023, 14:43 תזונה פרו-דלקתית נקשרה עם הישנויות של טרשת נפוצה מחקרים חולי טרשת נפוצה אשר תזונתם התבססה יותר על מאכלים המוגדרים כפרו-דלקתיים לפי מדד התזונה הדלקתית נמצאו כבעלי סיכון מוגבר להישנויות של המחלה Multiple Sclerosis Journal
28.06.2021, 12:54 האם להרכב התפריט השפעה על התלקחויות של טרשת נפוצה? טרשת נפוצה מחקר שבחן את ההשפעה של הרכב התפריט התזונתי על התמרות והתלקחויות במחלת הטרשת הנפוצה במשך 5 שנים, מצא כי דפוסים תזונתיים מסוימים מקושרים עם סיכון נמוך להתלקחויות Multiple Sclerosis Journal
13.12.2020, 18:57 הקשר בין מאכלי ים, גנים לייצור חומצות שומן וטרשת נפוצה חומצות שומן במחקר זה נמצא שישנה השפעה חיובית של חומצות שומן מסוג אומגה 3 על הסיכון לטרשת נפוצה Multiple Sclerosis Journal
20.04.2017, 09:23 צריכה נמוכה של חומצות שומן רב לא-רוויות קשורה בסיכון מוגבר לטרשת נפוצה MS מחקר חדש, שבחן באופן פרוספקטיבי את הקשר בין צריכת חומצות שומן רב לא-רוויות (PUFA) לסיכון לפתח טרשת נפוצה מצא כי צריכה גבוהה של PUFA קשור בירידה בסיכון לפתח טרשת נפוצה Multiple Sclerosis Journal