01.01.2024, 17:19 השפעת התזונה על תפקוד האנדותל בחולי סוכרת מחקרים חולי סוכרת סוג 2 אשר צרכו תזונה דלת פחמימות אך עשירה בשומן וללא הגבלה קלורית לא הראו שינויים בסמני דלקת או הפרעה בתפקוד האנדותל Cardiovascular Diabetology
11.05.2023, 16:18 צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם תמותה גבוהה יותר בחולי CKD מחקרים בחולים עם מחלת כליות כרונית נמצא כי צריכה גבוהה יותר של מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם התקדמות מוקדמת יותר של המחלה, וכן עם סיכון מוגבר לתמותה The National Kidney Foundation
30.10.2016, 08:16 אין קשר בין צריכת סידן ברמה המקובלת לבין סיכון לתחלואה קרדיווסקולרית סידן צריכת סידן במסגרת רמות הצריכה הנסבלות המומלצות (2,000 עד 2,500 מ"ג ליום) לא קשורה עם סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולרית, בקרב אוכלוסייה כללית של מבוגרים בריאים Ann Intern Med
25.10.2012, 09:42 ירידה במשקל של חולי סוכרת אינה מפחיתה סיכון לתחלואה קרדיווסקולארית עודף משקל במחקר של ה-NIH נמצא כי למרות השפעה מיטיבה בתחומים אחרים, לא השפיעה התערבות לירידה במשקל על הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית מערכת דוקטורס אונלי
16.08.2012, 15:03 תוספי חומצות שומן אומגה 3 אינם משפיעים על הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית חומצות שומן אומגה 3 במחקר ORIGIN לא נמצאו הבדלים בתחלואה קרדיווסקולארית או בתמותה בין משתתפים שטופלו בתוספי חומצות שומן אומגה 3 לבין אלו שטופלו בפלסבו NEJM 1