06.12.2023, 17:42 ההרכב התזונתי עשוי להשפיע על השרידות בחולי ALS מחקרים חולי ALS אשר צרכו תזונה בעלת אינדקס ועומס גליקמיים גבוהים יותר הראו התקדמות איטיות יותר של מחלתם. כמו כן, יתכן והרכב תזונתי זה עשוי לשפר את השרידות ללא טרכאוסטומיה בחולים הללו Annals of Neurology 1
19.08.2018, 08:29 המחקר המקיף ביותר: דיאטה דלת פחמימות מזיקה ומקצרת את החיים חדשות החלפת מנות המכילות פחמימות במנות מזון המכיל חלבון ושומן שמקורם בבעלי חיים יוצרת סיכון גבוה יותר לתמותה מאשר צריכת פחמימות מתונה מערכת דוקטורס אונלי
15.04.2018, 10:45 תזמון ארוחות לא משפיע על רגישות לאינסולין ושומנים כבדיים במהלך ירידה במשקל השמנת יתר החוקרים מצאו שתזמון צריכת רוב האנרגיה בבוקר לא משפר רגישות לאינסולין או תכולת שומן כבדי לעומת צריכת רוב האנרגיה בערב בגברים הסובלים מהשמנת יתר ומעמידות לאינסולין International Journal of Obesity
16.11.2016, 08:31 דו"ח: ישראלים מדורגים במקום הראשון ב-OECD בצריכת סוכר - 170 גרם ליום חדשות לרגל יום הסוכרת הבינ"ל החל השבוע, פירסם ה-OECD דו"ח המעלה כי הישראלים ניצבים במקום הראשון במדינות הארגון בצריכת סוכר, עם ממוצע של 170 גרם יום; המלצת ארגון הבריאות העולמי עומדת על מקסימום של 32 גרם ביום לגברים ו-24 גרם לנשים מערכת דוקטורס אונלי
12.12.2012, 10:47 ארה"ב: צריכה ממוצעת של 100 קלוריות ביום שמקורן במשקאות אלכוהוליים קלוריות ביום נתון צורכים כשליש מהגברים וכ-18% מהנשים בארה"ב אלכוהול, וכמעט 20% מהגברים ו-6% מהנשים צורכים מעל 300 קלוריות שמקורן במשקאות אלכוהוליים
10.07.2011, 14:30 חשיפה לפרסומות מזון בטלוויזיה מגבירה את ההעדפה של ילדים למזונות עשירים בשומנים ובפחמימות קלוריות לאחר שצפו בפרסומות למזון, בחרו הילדים יותר מוצרי מזון עשירים בשומן ועשירים בפחמימות. ילדים שנוהגים לצפות בטלוויזיה זמן רב הושפעו מהפרסומות יותר מילדים שצופים מעט בטלוויזיה Pediatrics
28.06.2011, 12:21 קשר ישיר בין צריכה של מזונות מסויימים לבין עלייה במשקל תזונה NEJM: צריכה של חטיפי צ'יפס, תפוחי-אדמה, משקאות ממותקים ובשר אדום קשורה לעלייה במשקל. קשר הפוך נמצא בצריכה של ירקות, דגנים מלאים, פירות, אגוזים ויוגורט NEJM
04.04.2011, 10:37 ה - FDA פרסם הצעה לסימון תפריטים ברשתות מזון ומזונות שנמכרים במכונות חדשות ה-FDA פרסם הצעה להנחיות לסימון תכולה קלורית וערכים תזונתיים של תפריטים שנמכרים ברשתות שמוכרות אוכל מוכן (כגון רשתות מזון מהיר, בתי-קפה, קונדיטוריות ורשתות מזון), ושל מזונות שנמכרים במכונות. מטרת ההצעה להחיל את ההנחיות שתקפות למסעדות גם למקומות אחרים שמוכרים מזון FDA