27.02.2023, 13:44 צריכת אומגה 3 ממאכלי ים נקשרה עם סיכון מופחת ל-CKD מחקרים במטופלים שצרכו רמות גבוהות של חומצות שומן מסוג אומגה 3 שמקורן במאכלי ים נמצא שיעור נמוך יותר של מחלת כליות כרונית. צריכת אומגה 3 ממקור צמחי לא הראתה קשר דומה BMJ
29.05.2022, 16:42 סקירת התועלת הקרדיווסקולרית בצריכת אומגה 3 מחקרים צריכת אומגה 3 הובילה להפחתה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית טרשתית במטופלים הנוטלים סטטינים. עם זאת, קיים שוני רב בין מקורות צריכת האומגה 3 Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics
13.12.2020, 18:57 הקשר בין מאכלי ים, גנים לייצור חומצות שומן וטרשת נפוצה חומצות שומן במחקר זה נמצא שישנה השפעה חיובית של חומצות שומן מסוג אומגה 3 על הסיכון לטרשת נפוצה Multiple Sclerosis Journal
20.04.2017, 09:23 צריכה נמוכה של חומצות שומן רב לא-רוויות קשורה בסיכון מוגבר לטרשת נפוצה MS מחקר חדש, שבחן באופן פרוספקטיבי את הקשר בין צריכת חומצות שומן רב לא-רוויות (PUFA) לסיכון לפתח טרשת נפוצה מצא כי צריכה גבוהה של PUFA קשור בירידה בסיכון לפתח טרשת נפוצה Multiple Sclerosis Journal
17.06.2012, 11:43 שומן חלב עשוי לקדם תהליכי דלקת במעי חומצות שומן במחקר שבוצע בעכברים נמצא כי דיאטה עשירה בשומן חלב הובילה לשגשוג חיידק מסוג מסוים ולעלייה בשיעור של התפתחות מחלת מעי דלקתית ובחומרתה Nature
12.07.2011, 12:27 האם מקורן של חומצות שומן טראנס קשור להשפעתן על הסיכון למחלה קורונרית? חומצות שומן טראנס במחקר נראית נטיה המעידה על קשר בין מחלת לב קורונרית לצריכת חומצות שומן טראנס ממקור תעשייתי European Journal of Clinical Nutrition