14.08.2024, 10:02 פוטנציאל מפתיע ליתרון בריאותי ותזונתי של מזון מעובד חדשות חוקרים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון גילו כי שילוב סיבים עמילואידים במזון מעובד גורם לפירוק איטי של החלבונים במערכת העיכול ומעודד שינויים חיוביים במעי הגס מערכת דוקטורס אונלי
30.05.2023, 10:10 מחקר ישראלי: הגורמים שמעלים את הסיכון לפתח רעלת הריון חדשות תוצאות מחקר של הקריה הרפואית רמב"ם והפקולטה לרפואה בטכניון: השמנה, צריכת מזון מעובד, שימוש תדיר בקרם הגנה ומגורים באזור כפרי הם בין הגורמים לסיכון לפתח רעלת הריון מערכת דוקטורס אונלי 3
01.07.2020, 10:01 חוקרים בטכניון זכו למענקי ענק מהאיחוד האירופאי למחקר בתחום המזון חדשות חוקרים מהטכניון שותפים בפרויקטים אירופאיים לשיפור איכות המזון: הפחתת צריכת סוכר, הגברת שימוש במייצבי מזון ממקור צמחי ומניעת הרעלות מזון מערכת דוקטורס אונלי
21.11.2016, 09:46 שני רופאים וחוקר זכו במלגות מחקר מ"מכון מטרנה" על עבודה בתחום תזונת תינוקות חדשות ד"ר אילן יונגסטר, ד"ר עמית אסא ופרופ' משנה אבי שפיגלמן זכו במלגות מחקר בשווי כולל של 150 אלף שקל מטעם מכון מטרנה; המלגות הוענקו בכנס איגוד רופאי הילדים מערכת דוקטורס אונלי
27.04.2016, 13:56 מחקר שנערך בישראל: צריכת קפה מקטינה את הסיכון לסרטן המעי הגס והחלחולת ישראל במחקר שאסף נתונים מכ-10,000 נבדקים מצפון הארץ נמצא, כי צריכת קפה הביאה לירידה של 26% בסיכון לפתח סרטן של המעי הגס והחלחולת; צריכה מוגברת של קפה הורידה עוד יותר את הסיכון Cancer Epidemiol Biomarkers Prev
03.01.2016, 12:40 מחקר ישראלי-גרמני: שימוש בתוספים במזון מעובד קשור למחלות אוטואימוניות חדשות מחקר שהוביל פרופ' אהרן לרנר מהטכניון העלה, כי תוספי המזון התעשייתיים הנפוצים ביותר פוגעים במעבר צמתי החסימה, המגנים על רירית המעי וקשורים להתפתחות מחלות אוטואימוניות מערכת דוקטורס אונלי 2