מחקר חדש מצביע על קשר בין תזונה עתירת שומן, חיידקי מעיים מסוג דסלפוביבריו (Desulfovibrio) והתפתחות סרטן השד. המחקר, שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Science (PNAS), מצא כי דיאטה עתירת שומן הגבירה את מספר חיידקי הדסלפוביבריו במעי של עכברים, דיכאה את מערכת החיסון שלהם והאיצה את צמיחת הגידול.
עוד בעניין דומה
בכתב העת Nature נכתב כי החוקרים בדקו את חיידקי המעי של נשים עם סרטן שד לאחר שאספו נתונים שהראו כי למטופלות עם מדד מסת גוף (BMI) גבוה היו סיכויי הישרדות נמוכים יותר.
החוקרים אספו דגימות רקמה וצואה מ-61 נשים עם סרטן השד בבית החולים SunYat-Sen Memorial בגואנגז'ו, סין, לפני תחילת הטיפול. נשים עם BMI מעל 24 (הגדרת החוקרים להשמנה) הראו רמות גבוהות יותר של חיידקי דסלפוביבריו בהשוואה לנשים עם BMI נמוך מ-24.
בבדיקת דגימות הדם נמצא כי אצל מטופלות עם ציון BMI מעל 24 נמצאו רמות גבוהות יותר של לאוצין, יותר תאי MDSC מדכאי חיסון וכי הן שרדו פחות שנים לאחר הטיפול בהשוואה למטופלות עם BMI נמוך יותר.
במחקר על עכברים נמצא כי דיאטה עתירת שומן הגבירה את רמות חיידקי הדסלפוביבריו ואת רמות התאים המדכאים את מערכת החיסון (MDSCs). כמו כן, נמצאו רמות גבוהות יותר של חומצת האמינו לאוצין בדם העכברים. טיפול אנטיביוטי שהרג את חיידקי הדסלפוביבריו הוביל לחזרת רמות ה-MDSC והלאוצין לנורמה.
המחקר ב-PNAS מדגיש: נחשף ציר "מעי-מח עצם-גידול" המעורב בהתקדמות סרטן הקשורה לדיאטה עתירת שומן ופותח אפשרויות חדשות לאסטרטגיות טיפול בסרטן על ידי התמקדות במטבוליזם החריג של חיידקי המעיים.
עם זאת, מומחים מציינים כי הרכב חיידקי המעיים יכול להשתנות בהתאם לגיאוגרפיה ותזונה, כך שהממצאים עשויים לא להתאים לאוכלוסיות אחרות. המחקר פותח אפשרויות חדשות לטיפול, כמו הפחתת ייצור לאוצין על ידי חיידקים או עידוד חיידקים שאינם מייצרים לאוצין.