מטרת המחקר הייתה לסכם את העדויות הקושרות בין מאפיינים דיאטטיים והיארעות סוכרת מסוג 2 וכן להעריך את החוזק והתוקף של קשרים אלו.
עוד בעניין דומה
המחקר הוא סקירה מסוג Umbrealla של מאמרי סקירה וכן מטה-אנליזה של מחקרים תצפיתיים פרוספקטיביים. מקורות המידע במחקר היו PubMed, Web of Science ו-Embase. הנתונים נלקחו עד לאוגוסט 2018.
לסקירה הוכנסו סקירות ומטה-אנליזות שסיכמו את הקשר בין היארעות סוכרת סוג 2 והרגלי תזונה (סוגי מזון, מזונות, משקאות, משקאות אלכוהוליים ורכיבים תזונתיים [Macronutrients ו-Micronutrients]).
53 מאמרים נכללו בסקירה, עם 153 יחסי סיכון מחושבים על הרגלי תזונה (12 יחסי סיכון), סוגי מזון ומזונות (56 יחסי סיכון), משקאות (10 יחסי סיכון), משקאות אלכוהוליים (12 יחסי סיכון), Macronutrientsי(32 יחסי סיכון) ו-Micronutrientsי(31 יחסי סיכון) הנוגעים להיארעות סוכרת מסוג 2. איכות המידע הייתה גבוה ב-75% (115) מהמטה-אנליזות, בינונית ב-23% (35) מהמטה-אנליזות ונמוכה ב-2% (3) מהמטה-אנליזות. איכות המידע סווגה כגבוהה עבור יחס הפוך בין היארעות סוכרת מסוג 2 לבין צריכה של דגנים מלאים (עבור עלייה של 30 גרם ביום בצריכה, יחס הסיכון המתוקנן [ובסוגריים מרובעים רווח בר-סמך 95%] עמד על 0.87 [0.82-0.93]) וסיבי דגן (עבור עלייה של 10 גרם ביום בצריכה, יחס סיכון מתוקנן 0.75 [0.65-0.86]). ירידה זו נראתה גם בצריכה קלה של משקאות אלכוהוליים (צריכה של 12-24 גרם ביום בהשוואה לאי צריכה, יחס הסיכון המתוקנן 0.75 [0.67-0.83]). איכות המידע הייתה גבוהה גם עבור קשר בין היארעות מוגברת של סוכרת מסוג 2 לבין צריכה גבוהה של בשר אדום (עבור עלייה של 100 גרם ביום, יחס סיכון מתוקנן 1.17 [1.08-1.26]), בשר מעובד (עבור עלייה של 50 גרם ביום, יחס סיכון מתוקנן 1.37 [1.22-1.54]), בייקון (עבור שתי פרוסות ביום, יחס סיכון מתוקנן 2.07 [1.40-3.05]) ומשקאות ממותקים (עבור מנה אחת ביום, יחס סיכון מתוקנן 1.26 [1.11-1.43]).
מקור: