מחקרים

האם קיים קשר בין דפוסי תזונה פרו-דלקתיים לבין ההיארעות של מחלות עור דלקתיות?

במחקר רטרוספקטיבי לא נמצא קשר בין דפוסי תזונה לבין ההיארעות של פסוריאזיס, דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת עור אטופית

10.06.2019, 10:39

תזונה ידועה כמודולטור של דלקת אשר יכולה להשפיע על מחלות עור דלקתיות. במחקר חדש שנערך ב-Queen's University בקינגסטון, קנדה, והתפרסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology, ביקשו החוקרים להעריך את הקשר בין דפוסי תזונה פרו-דלקתיים לבין היארעות של פסוריאזיס, דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת עור אטופית.

החוקרים ביצעו מחקרי קוהורט בקרב נשים ב-Nurses' Health Study II. ציון ה-Empirical Dietary Inflammatory Patternי(EDIP) חושב בבייסליין ולאחר כל 4 שנים. ההיארעות של פסוריאזיס, דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת עור אטופית הוערכה באמצעות דיווח עצמי מתוקף. החוקרים השתמשו במודלים של Cox proportional hazards מתוקנים לפי משתנים מרובים בכדי לחשב יחסים צולבים ורווחי סמך 95% של הקשר בין חמישונים ב-EDIP לבין הסיכון לפסוריאזיס, דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת עור אטופית.

באנליזת הפסוריאזיס השתתפו 85,185 מטופלים ובאנליזת דלקת העור האטופית השתתפו 63,443 מטופלים. נרשמו 1432 מקרים של פסוריאזיס, 262 מקרים של דלקת פרקים פסוריאטית ו-403 מקרים של דלקת עור אטופית. דפוסי תזונה פרו-דלקתיות לא היו קשורים לסיכון לתוצאות במודלים רבי-משתנים (כל ערכי ה-P למגמה היו מעל 0.05). יחסים צולבים אשר השוו את החמישון העליון לחמישון התחתון ב-EDIP היו 0.99 (רווח סמך 95% של 0.83-1.18) עבור פסוריאזיס, 1.22 (רווח סמך 95% של 0.81-1.83) עבור דלקת פרקים פסוריאטית, ו-0.96 (רווח סמך 95% של 0.69-1.34) עבור דלקת עור אטופית.

החוקרים מסכמים שממצאי המחקר אינם תומכים בפוטנציאל הדלקתי התזונתי כגורם סיכון של פסוריאזיס, דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת עור אטופית.

מקור:

Inflammatory dietary pattern and incident psoriasis, psoriatic arthritis, and atopic dermatitis in women: A cohort study. Bridgman, Alanna C. et al. Journal of the American Academy of Dermatology , Volume 80 , Issue 6 , 1682 - 169

נושאים קשורים:  מחקרים,  תזונה,  פסוריאזיס,  דלקת עור אטופית
תגובות