איגוד רופאי בריאות הציבור בהסתדרות הרפואית דורש מהכנסת והממשלה הבאה לא רק להטיל מגבלות על פרסום ושיווק של מוצרי מזון המזיקים לילדים אלא גם להטיל מס על פריטי המזון המזיק לבריאות כחלק בלתי נפרד מהתכנית הלאומית למלחמה במגיפת הסוכרת וההשמנה.
עוד בעניין דומה
ראשי האיגוד והפורום לתזונה בת קיימא הביע תמיכה בתכנית לתזונה בריאה שאותה הציג אתמול (ד') משרד הבריאות בכנס שקיים במוזיאון ישראל בירושלים. "התכנית כוללת מגוון צעדים חשובים להגנה על בריאות הציבור", קבע האיגוד. "אנו מחזקים את ידי משרד הבריאות ומברכים על כך שהוא מאמץ את התפישה שיש לבחון את נושא התזונה הבריאה בהקשר רחב".
בכנס עצמו הציג נציג יצרני המזון בהתאחדות התעשיינים גישה שונה בכל הנוגע לפרסום מזון בריא, אולם מומחים שנכחו בכנס, ביניהם כמה אורחים מחו"ל, חזרו והדגישו כי על מנת להגן על בריאות הציבור בישראל מפני סוכרת והשמנה ומנזקי מזון מעובד, עשיר במלח ובסוכר, על הממשלה והכנסת הבאים, כאמור, להטיל את המגבלות הנדרשות.
בדיון שנערך בהקשר לסימון אריזות מוצרי המזון בתוויות – ירוקה או אדומה – כדי להצביע על אלה הבריאים (עם התווית הירוקה) או הלא-בריאים (אדומה, הדגיש איגוד הרופאים כי סימון בירוק צריך להיות אך ורק על פריטי מזון בריא לאדם ולסביבה כמו פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים ולא מעובדים, ולא על מה שגורמי הייצור מנסים לכנות כ"מזון מזיק פחות".
וולטר ווילט, לשעבר ראש המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד בבוסטון, נשא את ההרצאה המרכזית בכנס על איכות ובריאות של המזון הנצרך – על מה ידוע ועל מה עדיין לא ידוע. בנוסף, השתתפו שישה מומחים מארה"ב בדיון על סימון פרטי המזון תוך התייחסות לידע המדעי הקיים כבר מאחורי הסימון.
השישה הם: לורנס אפל מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור, פרנק הו מבית הספר לבריאות הציבור בהרווארד, ג'נט קינג ממכון המחקר בבית החולים לילדים באוקלנד, בארי פופקין מאוניברסיטת צפון קרוליינה, מאיר סטמפפר מבית הספר לבריאות הציבור בהרווארד, וכן וולטר ווילט.