מחירי המזון הבריא בישראל גבוהים ב-40% עד 120% ממחירי המוצרים הרגילים, כך דווח אתמול (ג') בדיון שקיימה וועדת הכלכלה של הכנסת. בדיון נמתחה ביקורת על היעדר טיפול של הממשלה בנושא בריאותי זה. הוועדה קיימה את הדיון כחלק מציון "יום הסוכרת הבינלאומי".
עוד בעניין דומה
ד"ר דורית אדלר, יו"ר ועדת ההיגוי של הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, אמרה בדיון כי רוב התמותה בישראל היא כתוצאה ממחלות הנגרמות מתזונה לא בריאה. רכז הפורום לאורח חיים בריא, איתי גוטלר, הצביע על משרד האוצר כמי שמונע שינוי בהרכב סל המזון שבפיקוח.
מנהלת המועצה לביטחון תזונתי, ג'נטה אזרייבה, היא שהציגה נתונים לפיהם ב-2005, מרבית מחירי המזון בישראל היו נמוכים בהשוואה לממוצע במדינות המפותחות אולם כיום זינקו המחירים ומחירי הלחם המלא גבוהים ב-67% מהממוצע, מחירי הבשר גבוהים ב-22% ומחירי הפירות והירקות, שהיו נמוכים ב-40% מהממוצע ב-2005, נמוכים היום רק ב-8% מהממוצע.
יו"ר הועדה ח"כ איתן כבל התבטא בדיון: "זה אבסורד שהמדינה מסבסדת מוצרי מזון לא בריאים ומצד שני מוציאה מיליארדים לטיפול בבעיות הבריאותיות הנובעות מצריכת מזון לא בריא".
בתגובה לביקורת כלפי משרדי הממשלה הודתה נציגת משרד הכלכלה והתעשיה, מירי שמואלי, כי המשרד עשה ניסיון להעניק תמריצים כלכליים ליצרני מזון בריא אך המהלך לא צלח "ויש צורך בחשיבה מחדש".
ח"כ יעל כהן פארן אמרה: "יש לשנות סדרי עדיפויות כך שתושבי ישראל יצרכו יותר מזון בריא והמדינה תוציא פחות על בריאות".
לעיקרי פרוטוקול הדיון – ליחצו כאן.