חדשות

המחקר המקיף ביותר: דיאטה דלת פחמימות מזיקה ומקצרת את החיים

החלפת מנות המכילות פחמימות במנות מזון המכיל חלבון ושומן שמקורם בבעלי חיים יוצרת סיכון גבוה יותר לתמותה מאשר צריכת פחמימות מתונה

דיאטה דלת פחמימות (צילום: שאטרסטוק)

מחקר מקיף שהחל ב-1987 ושבו עקבו החוקרים אחרי התזונה והמצב הבריאותי של 15,428 בגירים בני 64-25 העלה כי תוחלת החיים הממוצעת היתה 83 שנים בקרב אלה שצריכת הפחמימות שלהם היתה מתונה – לערך 53%-50% מהקלוריות היומיות ממזון המכיל פחמימות – לעומת אלה שביססו את תזונתם על צריכת פחמימות נמוכה, כלומר עברו לדיאטה דלת פחמימות, פחות מ-40% מסך הקלוריות היומית. תוחלת החיים של האחרונים היתה 79 שנה בממוצע. מסקנת המחקר היא שדיאטה דלת פחמימות באורח קיצוני מקצרת את החיים.

דו"ח המחקר פורסם בסוף השבוע שעבר ב-The Lancet. הצוות שביצע את המחקר היה מהמחלקה הקרדיווסקולרית בבית החולים "בריגהם אנד וומן" בבוסטון בהשתתפות חוקרים מהמחלקה לאפידמיולוגיה ובריאות בקהילה באוניברסיטת מינסוטה בארה"ב. המחברת הראשונה של הדו"ח היא ד"ר שרה סיידלמן.

בדו"ח גם צוין כי צריכה עודפת של פחמימות אינה מומלצת: בממוצע, מי שיותר מ-70% מסך הקלוריות היומיות שלו מגיע מפחמימות עשוי לחיות עד גיל 82.

ההסבר שניתן לממצאים: החלפת מנות המכילות פחמימות במנות מזון המכיל חלבון ושומן שמקורם בבעלי חיים יוצרת סיכון גבוה יותר לתמותה מאשר צריכת פחמימות מתונה. הצריכה המוגברת של חלבון ושומן מהחי עלולה לעורר דלקות, הזדקנות וחמצון שעלולים לגרום למחלות שונות.

ד"ר סיידלמן הסבירה כי הנתונים שהצטברו במחקר מרמזים שתזונה המבוססת על צריכת מזון דל פחמימות עלולה לכן להיות קשורה בתוחלת חיים קצרה יותר ולכן רצוי להגביל את הדיאטה מהסוג הזה, שהיא כיום פופולרית ונתפשת בטעות בציבור כמסייעת לירידה במשקל.

נושאים קשורים:  דיאטה דלת פחמימות,  תוחלת חיים,  חדשות,  תמותה,  קלוריות,  מחקרים
תגובות