למרות שהפרעת קשב וריכוז (ADHDי, Attention-deficit/hyperactivity disorder) נחשבת כקשורה לחסרים תזונתיים ול"דיאטה לא בריאה", עד היום לא נעשו מחקרים שבדקו את הקשר בין דיאטה ים תיכונית להפרעת קשב וריכוז.
עוד בעניין דומה
מחקר חדש בוצע תחת ההשערה שהיענות נמוכה לדיאטה ים תיכונית עשויה להיות קשורה לעלייה באבחנת ADHD.
120 ילדים ומתבגרים (60 עם אבחנה חדשה של ADHD ו-60 בקרה) נבדקו בחקר Case-cotrol לפי התאמת גיל ומין. אבחנת ADHD נעשתה על פי ה-DSM, מהדורה רביעית. נבדקו הקלוריות, דיאטה, היענות לדיאטה ים תיכונית ורקע משפחתי. רגרסיה לוגיסטית נעשתה על מנת לקבוע קשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ל-ADHD.
היענות נמוכה לדיאטה ים תיכונית הייתה קשורה עם אבחנת ADHDי(Odds ratio 7.07י; 95%CI 2.65-18.84 ; Relative risk 2.80 ; 95%CI 1.54-5.25). שניהם נותרו משמעותיים סטטיסטית לאחר התאמה למבלבלים אפשריים. תדירות נמוכה יותר של צריכת פירות, ירקות, פסטה ואורז, ודילוג תדיר יותר על ארוחת בוקר לצד אכילה במסעדות מזון מהיר, היו קשורים עם אבחנת ADHDי (p<0.05).
צריכה גבוהה של סוכר, ממתקים, משקאות קלים (P<0.01) וצריכה נמוכה של שומן דגים (P<0.05) היו קשורות גם כן עם שכיחות גבוהה יותר של אבחנת ADHD.
מסקנת החוקרים הייתה, כי למרות שקשר Cross-sectional לא מוכיח סיבתיות, עולה השאלה אם היענות נמוכה לדיאטה ים תיכונית עשויה להוות חלק בהתפתחות ADHD. נתונים אלו מציעים שיש לקחת בחשבון לא רק נוטריינטים מסוימים אלא גם דיאטה בכללותה, ב-ADHD.