חדשות

אות הוקרה למנהלת מחלקת התזונה הקלינית במרכז הרפואי "רמב"ם"

ד"ר גילה רוזן זכתה באות כבוד על קידום הטיפול בתת-תזונה מארגון "עתיד" - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל

ד"ר גילה רוזן (צילום: אדוארד קרפוב / "רמב"ם")

אות הוקרה על קידום הטיפול בתת-תזונה הוענק לד"ר גילה רוזן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית במרכז הרפואי "רמב"ם". את האות העניקה "עתיד" - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל. ד"ר רוזן מרבה לייצג את קהילת הדיאטנים בישראל בוועדות בינלאומיות שונות.

ד"ר רוזן היא בוגרת בית הספר לתזונה של האוניברסיטה העברית בירושלים. את התואר השלישי רכשה במסלול ישיר בפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה. היא מיוזמי הפיתוח של תמיסה להזנה תוך-ורידית במסגרת פרויקט חממה ביו-טכנולוגית. בנוסף, כחלק מניהול המחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם, קידמה ד"ר רוזן מערך סריקה ממוחשב למתן תזונה בבתי החולים - הנחשב לראשון מסוגו בעולם.

באחרונה נבחרה ד"ר רוזן כנציגה לוועדה האירופית ENHA- European Nutrition for Health Alliance. מטרת פעילותה היא למנוע תת-תזונה בקרב חולים במצבים שונים. בנוסף, שימשה ד"ר רוזן כנציגה בשתי ועדות בינלאומיות נוספות - ICDA ו-ESPEN.

מלבד תפקידה ברמב"ם מלמדת ד"ר רוזן סטודנטים לתואר ראשון בדיאטטיקה בזרוע האוניברסיטה העברית ברחובות ובמכללת תל-חי.

בנוסף עוסקת ד"ר רוזן במחקר, בעיקר בכל הנוגע לחינוך תזונתי, קידום הבריאות בינקות, תזונה בעת ההיריון והרכב מזון תעשייתי. בנושאים אלו היא שותפה בכתיבת מאמרים מדעיים וספרים מקצועיים.

בשנים האחרונות מרבה ד"ר רוזן לעסוק בתחום "התזונה המונעת" ובתוך כך היתה חברה בוועדת ההיגוי של התוכנית הלאומית "לב בריא באמצעות שינוי" וכיהנה כיו"ר ועדת התזונה העירונית בחיפה - במסגרת תוכנית למניעת השמנה ולקידום הבריאות.

נושאים קשורים:  חדשות,  המרכז הרפואי "רמב"ם",  תזונה קלינית,  הזנה תוך-ורידית,  ד"ר גילה רוזן
תגובות