מנה אחת של חנקה אנאורגנית מפחיתה באופן קיצוני את לחץ הדם אצל מתנדבים בעלי לחץ דם תקין, באמצעות המרה ביולוגית ל-NO. חוקרים מאוניברסיטת קווין מארי בלונדון בחנו, אם תוסף תזונה של חנקה יכול לספק הפחתה של לחץ דם אצל אנשים שסובלים מלחץ דם גבוה.
עוד בעניין דומה
החוקרים חילקו באקראי 68 משתתפים בגילאים שבין 18 ל-85, שסבלו מלחץ דם גבוה, במסגרת מחקר קליני כפול סמיות מבוקר פלצבו. קבוצת המחקר קיבלה תוסף יומי לתזונה של 250 מ"ל מיץ סלק, וקבוצת הביקורת קיבלה פלצבו בצורה של 250 מ"ל מיץ סלק נטול חנקה, זאת למשך 4 שבועות.
מדובר במקרה הראשון של הפחתה יציבה ומתמשכת של לחץ הדם באמצעות תוסף תזונה של חנקה בקבוצת החולים הרלוונטית
מדדי לחץ דם נמדדו במרפאות, באמבולנסים ובבתים ונעשתה השוואה בין קבוצת המחקר לקבוצת הביקורת.
תוצאות ההשוואה הראו, שתוספת של חנקה לתזונה קשורה בהפחתה של לחץ דם, שנמדד ב-3 שיטות שונות. ההפחתה הממוצעת בלחץ הדם היתה 7.7/2.4 מ"מ כספית (רווח בר סמך 95%; 3.6-11.8/0.0-4.9, P<0.001 ו P=0.05).
מדובר במקרה הראשון של הפחתה יציבה ומתמשכת של לחץ הדם באמצעות תוסף תזונה של חנקה בקבוצת החולים הרלוונטית. לדברי החוקרים, הוספת חנקה לתזונה מהווה טיפול משלים, זמין וזול, לבקרת לחץ דם אצל הסובלים מל"ד גבוה.
המחקר מומן ע"י איגוד הלב הבריטי.
ערכה: ד"ר שירי אלפרט