ארגון הבריאות העולמי (WHO) החל בהליך התייעצות ציבורית בנוגע לטיוטת הנחיותיו לצריכת סוכרים באוכלוסייה. בסופו של התהליך, יפרסם ארגון הבריאות את המלצותיו בנוגע להגבלת הצריכה.
עוד בעניין דומה
לפי ההנחיות הקודמות של ארגון הבריאות, משנת 2002, צריכת סוכרים אמורה להיות פחות מ- 10% מהצריכה היומית. ההנחיות החדשות גם כן יעמדו על פחות מ-10%, אולם ידגישו שצריכת סוכרים של פחות מ- 5% מועילה יותר. במבוגר בעל BMI תקין, 5% מהצריכה היומית הם כ-25 גרם סוכר (כשש כפיות).
בהגדרת "סוכרים" נכללים כל המונוסכרידים (גלוקוז, פרוקטוז) והדיסכרידים (סוכרוז או סוכר שולחן) שמוספים למזון על ידי המפעל, הטבח או הצרכן וכן סוכרים שנמצאים באופן טבעי בדבש, סירופים, מיצי פירות ותרכיזים.
מרבית הסוכרים הנצרכים כיום חבויים. כף אחת של קטשופ, למשל, מכילה 4 גרם (כפית) של סוכר. פחית משקה מוגז ממותק מכילה 40 גרם (10 כפיות) סוכר.
ההנחיות נקבעו על סמך מחקרים הנוגעים לצריכת סוכר וכיצד זו תורמת להשמנה ולעששת השן.
ניתן לשלוח תגובות בנוגע לטיוטת ההנחיות אל ארגון הבריאות העולמי עד סוף החודש (מארס 2014).
ערכה: ד"ר שירי אלפרט