גובו וחב' (Am J Clin Nutr doi: 10.3945/ajcn.112.053132) ערכו סקירה וניתוח מטה־אנליזה, במטרה לברר האם רמות מגנזיום בדם ובברות (דיאטה) משפיעות על שיעור מחלות לב וכלי דם, וכן על מחלת לב עקב חסימה.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 2,303 מאמרים בנושא, אך רק 16 עמדו באמות המידה של המחקר. במחקר נכללו 313,041 איש, ואותרו 11,995 מקרי מחלת לב וכלי דם, 7,534 חולים במחלת לב מחסימה ו־2,686 פטירות מאירוע זה.
רמת מגנזיום בדם בריכוז של 0.2 מ"מול/ל', הייתה קשורה עם ירידה של 30% בסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. בנוסף נמצאה נטייה להפחתה בסיכון למחלת לב (RR=0.83) מחסימה ותמותה (RR=0.89). צריכת מגנזיום בברות (בדיאטה) בשיעור של 200 מ"ג/יום לא נמצאה קשורה עם מחלות לב וכלי דם, אך נמצאה הפחתה של 22% בסיכון למחלת לב מחסימה (RR=0.78).
באשר לתמותה, היה קשר שאינו ישיר, אך נמצאה הפחתה אף כאן בסיכון (RR=0.86) בנטילה של כמות מעל ערך סף של 250 מ"ג/יום.
ערך: איתן ישראלי, עיתון "הרפואה"