מחלות לב

רמה גבוהה של מגנזיום בדם קשורה להפחתת הסיכון למחלות לב

מטה-אנליזה מצאה קשר בין רמות גבוהות בדם ובדיאטה לבין ירידה של עד 30% בסיכון של מטופלים ללקות במחלות לב וכלי דם

19.06.2013, 09:35

גובו וחב' (Am J Clin Nutr doi: 10.3945/ajcn.112.053132) ערכו סקירה וניתוח מטה־אנליזה, במטרה לברר האם רמות מגנזיום בדם ובברות (דיאטה) משפיעות על שיעור מחלות לב וכלי דם, וכן על מחלת לב עקב חסימה.

החוקרים איתרו 2,303 מאמרים בנושא, אך רק 16 עמדו באמות המידה של המחקר. במחקר נכללו 313,041 איש, ואותרו 11,995 מקרי מחלת לב וכלי דם, 7,534 חולים במחלת לב מחסימה ו־2,686 פטירות מאירוע זה.

רמת מגנזיום בדם בריכוז של 0.2 מ"מול/ל', הייתה קשורה עם ירידה של 30% בסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. בנוסף נמצאה נטייה להפחתה בסיכון למחלת לב (RR=0.83) מחסימה ותמותה (RR=0.89). צריכת מגנזיום בברות (בדיאטה) בשיעור של 200 מ"ג/יום לא נמצאה קשורה עם מחלות לב וכלי דם, אך נמצאה הפחתה של 22% בסיכון למחלת לב מחסימה (RR=0.78).

באשר לתמותה, היה קשר שאינו ישיר, אך נמצאה הפחתה אף כאן בסיכון (RR=0.86) בנטילה של כמות מעל ערך סף של 250 מ"ג/יום.
ערך: איתן ישראלי, עיתון "הרפואה"

נושאים קשורים:  מחלות לב,  מגנזיום,  מחקרים
תגובות
דר נגה רוגין מאור
19.06.2013, 10:11

מעניין שבדקו רמת מגנזיום בדם שמהווה רק אחוז אחד מכמות המגנזיום בגוף ולכן אינה מהווה בדיקה אמינה לרמת מגנזיום הכללי בגוף. .