ארגון הבריאות העולמי (WHO) פרסם הנחיות חדשות בדבר צריכה מוגבלת של נתרן בקרב מבוגרים וילדים וסף מינימלי של צריכת אשלגן – כל זאת במטרה להפחית את הסיכון לשבץ מוחי ולמחלות לב וכלי דם הנובעים מלחץ דם גבוה. מטרת ההנחיות העדכניות להוביל לחינוך הצרכנים, לעדכון המלצות תזונתיות ולניהול מגעים עם תעשיית המזון להפחתת כמות המלח במוצרי המזון התעשייתיים.
עוד בעניין דומה
רוב האנשים בעולם צורכים מעט מהמנה היומית המומלצת של אשלגן והרבה מעל הרמה המרבית היומית המומלצת של נתרן. מזון עתיר נתרן מגביר את הסיכון לשבץ מוחי ולמחלות לב וכלי דם, ומזון עשיר באשלגן עשוי למנוע לחץ דם גבוה ומחלות לב.
ההמלצות העדכניות למבוגרים (מעל גיל 16) הן להגביל את צריכת הנתרן היומית לפחות מ-2 גרם נתרן (כ-5 גרם מלח). קודם לכן ההמלצה הייתה "עד (כולל) 2 גרם נתרן ליום". לגבי ילדים (גילאי 15-2), כאשר הצריכה הקלורית שלהם נמוכה מזו של מבוגרים, יש להפחית באופן יחסי את צריכת הנתרן. כלומר, הבסיס הוא צריכת הנתרן המומלצת למבוגרים (עד 2 גרם) אולם ממנה יש להפחית את כמות הנתרן על פי היחס בין הצריכה הקלורית של המבוגר לצריכה הקלורית של הילד.