השכיחות של סוכרת מסוג 2 גוברת והולכת ברחבי העולם. אכילה מרובה של פירות וירקות דווחה כקשורה להפחתה בסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, ובמחלות מממאירות.
עוד בעניין דומה
קרטר וחב' (BMJ 2010;341;c4229) ערכו סקירת ספרות וניתוח תוצאות, כדי לברר האם צריכת פירות וירקות קשורה עם הפחת הסיכון ללקות בסוכרת. החוקרים בחרו 6 מחקרים שהוכללו בהם סך הכול 223,512 נכללים, בגילים 74-30 שנה, וזמן מעקב חציוני של 13.4 שנים.
התוצאות לא העלו קשר משמעותי בין צריכת פירות, ירקות או שניהם על הסיכון לסוכרת. רק צריכת ירקות עלים ירוקים גרמה להפחתה משמעותית בסיכון (מקדם סיכון 0.86 , טווח 0.96-0.77 0.01 =P ).
ערך: פרופ' איתן ישראלי
* פורסם לראשונה בכתב העת 'הרפואה' חוברת 1, ינואר 2011